Соопштенија

Заедничко соопштение за Стратешкиот дијалог Северна Македонија – САД

03 јуни 2022

Изјави на Министерот за надворешни работи на Република Северна Македонија, Бујар Османи, и Државниот секретар на САД, Ентони Блинкен, на средбата во Вашингтон

03 јуни 2022

Отвораме ново поглавје на стратешкото партнерство меѓу двете земји

03 јуни 2022

Заврши првиот дел од Стратешки дијалог Северна Македонија – САД

03 јуни 2022

Средба Османи- Донфрид

03 јуни 2022

Северна Македонија станува предводник на регионалната соработка на Балканот

03 јуни 2022

На првиот ден од Дубровник форум, Османи со повеќе билатерални средби

11 јули 2021

Османи во Охрид на средба со Рикер и Палмер

05 јули 2021

Министерствата за економија и за земјоделие со свои претставници во економската дипломатија

12 јуни 2021

Министерот Османи ја претстави МКартата, наменета за наши истакнати личности во странство

31 мај 2021
Страница 1 од 3